popol.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
advertenties

Aangepast zoeken
 
 
bezoek Belvilla vakantiehuizen
 
Bezoek PoPoL's webpagina's
 
verbeter je ranking op zoekmachines 
 
 
bezoek hpv.popol.eu
 
bezoek scheren.popol.eu
 
bezoek france.popol.eu 
 
bezoek lpg.popol.eu

bezoek duitsedoggen.popol.eu
 
speel sudoku bij popol.eu
 
bezoek Walterito's fototentoonstelling
 
Veilige webbrowser COMODO DRAGON

Wie wil er niet snel en veilig surfen op het internet? Jammer genoeg zijn er hoe langer hoe meer sites die proberen je browser te manipuleren, of die jouw surfgedrag opslaan, om zo gepersonaliseerde reclame op je los te laten.

De z.g. 'betere' browsers, zoals Firefox en Chrome, hebben dan wel een aantal ingebouwde snufjes die een en ander binnen de perken houden, maar je moet dan al echt diep gaan graven in de instellingen eer je van een zekere vorm van veiligheid gewaarborgd bent.

Wie nog beter beveiligd, én sneller, én anoniemer wil surfen kan tegenwoordig de nog vrij onbekende COMODO DRAGON INTERNET BROWSER geheel gratis en in het Nederlands downloaden (via DEZE link)

De Comodo Dragon browser heeft b.v. een ingebouwde Web Inspector, die toeziet of de pagina die je wilt bezoeken wel veilig is. Comodo Dragon beschikt ook over een private waakhond, PrivDog genaamd, die Advertentie netwerken, widgets en tracker cookies tegenhoudt. Je kan deze natuurlijk ook achteraf verwijderen, met b.v. CCleaner of SuperSpywarehunter, maar voorkomen is nog altijd beter dan genezen en dat is net wat Comodo Dragon doet.

Verder heeft Comodo Dragon ook nog enkele leuke ingebouwde snufjes, zoals de Media Grabber, waarmee je met één simpele klik mediabestanden die je via b.v. Youtube bekijkt, kunt opslaan op je eigen pc. Je kan zelfs kiezen uit divertse formaten (b.v. mp4, 3gp, flv,..)

Comodo Dragon heeft ook een ingebouwde Share Page Service, waarmee je eenvoudig een bepaalde webpagina kunt doorlinken naar Facebook, Twitter of Linkedin.

En last but not least kan Comodo Dragon al je diverse wachtwoorden beheren met één hoofdwachtwoord. Ben je lid van Google+, dan wordt dit account gebruikt om in te loggen op o.m. Google, Youtube, en dergelijke. Makkelijk zat dus.

Ook op het gebied van snelheid laat Comodo Dragon zich van zijn beste kant zien, onder andere door het op de achtergrond laden van elementen die vervolgens reeds 'klaar staan' wanneer je ze nodig hebt. In een vergelijking met Firefox voerde ik een reeks test uit met de snelheidmeter van Ookla en daaruit bleek dat Comodo Dragon gemiddeld zo'n 10% sneller was.

Het grootste verschil merkte ik bij Youtube: daar waar in Firefox de start van een nieuw filmpje vaak schokkerig verloopt, gaat het bij Comodo Dragon meteen goed. Ook al opent Comodo Dragon de clipjes in een groter venster en met een hogere resolutie dan wat Firefox me standaard aanbiedt. 

Comodo biedt op dit ogenblik maar liefst DRIE browsers aan: een gebaseerd op Mozilla, de twee andere, waaronder deze Dragon, werken op het frame van Google Chrome. En hoerwel Comodo Dragon eigenlijk een veiliger en snellere versie van Chrome is, kun je toch de -vaak door Google vezorgde- reclames weren door een app zoals Adblockerplus te installeren. Daarmee wordt surfen niet alleen veilig en snel, maar ook irritatiearm. 

Wie wil er niet liever een grote draak dan een vosje op z'n pc?  Ik ben alvast helemaal verkocht voor deze COMODO DRAGON INTERNET BROWSER!

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl