popol.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
advertenties

Aangepast zoeken
 
 
bezoek Belvilla vakantiehuizen
 
Bezoek PoPoL's webpagina's
 
verbeter je ranking op zoekmachines 
 
 
bezoek hpv.popol.eu
 
bezoek scheren.popol.eu
 
bezoek france.popol.eu 
 
bezoek lpg.popol.eu

bezoek duitsedoggen.popol.eu
 
speel sudoku bij popol.eu
 
bezoek Walterito's fototentoonstelling
 
Alles DIK in orde

We worden alsmaar vetter en vetter. Je kan er niet naast kijken. In het Verenigd koninkrijk lijdt niet minder dan een kwart van de bevolking aan obesitas en als we alleen naar "overgewicht" kijken, dan is 70% van de Britse heren en 60% van de Britse dames te zwaar. In Nederland is dat 60%, respectievelijk 50% (bron: VolksgezondheidEnZorg.info )

In België is overgewicht zelfs een communautair probleem geworden: de dikste Belgen vind je in Wallonië (gemiddelde Body Mass Index = 25,8), Vlamingen zijn iets minder vet (BMI 25,3) en de Brusselaars (of wat daar moet voor doorgaan) zijn het minst dik met een gemiddelde BMI van 25,1. Ook in Belgenland zijn de mannen vetter dan de vrouwen, hoewel de Minister Van Volksgezondheid dit anders zou doen raden.(bron: vigez)

Ja, ze is de populairste van alle Belgische politici, maar ook de dikste: Maggie De Block (Open Vld) is het "brein" achter de nieuwe "suikertaks", die de regering-in-geldnood op zijn burgers loslaat. Officieel heet het dat de suikertaks er gekomen is om mensen op de weg naar een gezondere voeding te helpen. Die suikertaks geldt trouwens voor àlle frisdranken, dus ook de light en "suikervrij" producten...

Maar hoe komt het toch dat we met zijn allen zo dik worden? Er is maar één antwoord op deze vraag mogelijk: "omdat we te veel eten!"

En in Vlaanderen moet je tegenwoordig al aardig met de afstandsbediening in de weer, om géén TV-kok op het scherm te zien: Heston Blumenthal, Wout Bru, Roger van Damme, Sofie Dumont, Peter Goossens, Sergio Herman, Piet Huysentruyt, Jeroen Meus, Jamie Oliver, Gordon Ramsey, Johan Segers, Rick Stein, Pierre Wynants, ... ze komen dagelijks op de buis om ons met lekkers te verleiden. Zelfs Gert Verhulst, de gewiekste zakenman achter Gert en Samson en andere Studio 100 producten, heeft nu op "zijn" zender Njam een eigen kookprogramma. "Zijn zender", want Njam is in handen van Studio 100. Gertje heeft daar nu dus zijn eigen kookshow, waarvan de naam voor West-Vlamingen een dubbele bodem heeft: "De Garde Van Gert". (Op zijn West-Vlaams wordt dat de "Harde" van Gert, waar menig K3 meisje reeds intiem in aanraking mee is gekomen...)

Onbegrijpelijk dat we met zijn allen moddervet worden, want we eten toch maar gerechtjes, bestaande uit pakweg een aperitiefhapje, gevolgd door een voorgerechtje en daarna frietjes, met groentjes en een stukje vlees, overgoten met een sausje? Daar drinken we hooguit een paar pintjes -of als het wat feestelijke mag, een cavaatje- bij. Waarna we afsluiten met een dessertje. En daarna weer voor de buis, met een zakje chips, of een stukje chocolade, of beter nog: wat kaasblokjes, doorgespoeld met een blikje cola! Hoe kan een mens van al die kleinigheden toch dik worden?

Foto: Belgisch Minister van Volksgezondheid (ja, écht) Maggie De Block

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl