popol.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
advertenties

Aangepast zoeken
 
 
bezoek Belvilla vakantiehuizen
 
Bezoek PoPoL's webpagina's
 
verbeter je ranking op zoekmachines 
 
 
bezoek hpv.popol.eu
 
bezoek scheren.popol.eu
 
bezoek france.popol.eu 
 
bezoek lpg.popol.eu

bezoek duitsedoggen.popol.eu
 
speel sudoku bij popol.eu
 
bezoek Walterito's fototentoonstelling
 
Zwaartekrachtgolven in het Koeterwaals

Vandaag werd bekendgemaakt wat Albert Einstein een volle eeuw geleden al had bedacht: dat er zwaartekrachtgolven bestaan.

Zonder op dit onderwerp in te gaan, wil ik graag met jullie delen hoe de Vlaamse commerciële omroep VTM, dit schijnbaar belangrijkste nieuwsitem van de dag wist te brengen. Om een en ander voor de leek c.q. Vlaamse kijker 'duidelijk' te maken, werd er beroep gedaan op de diensten van een Professor Astronomie, verbonden aan de Katholieke Universiteit Leuven. Uit piëteit laat ik de naam van de dame in kwestie hier achterwege.

Nieuwslezer: "...In elk geval, vandaag is de astronomie en de astrofysica voorgoed veranderd. Voor niet-wetenschappers is het allemaal misschien niet zo gemakkelijk te bevatten, maar we proberen het toch uit te leggen."

Professor astronomie K.U.Leuven:
"Als je een zware bowlingbal, bijvoorbeeld, op een trampoline legt, dan gaat die gaan doorbuigen. Wel, analoog heb je zoiets met ons in de ruimte. Jij en ik staan allemaal in de ruimte en daarom vervormen we wat het ruimteweefsel. Als dan iets gebeurt in de ruimte die heel explosief is, heel spectaculair is, dan gaat dat gebogen ruimteweefsel gaan trillen. Dan krijg je die zwaartekrachtsgolven."

 

Hoe die dame er ooit in geslaagd is om een diploma hoger onderwijs te halen, laat staan "professor" te worden is mij een raadsel. Toen ik naar de middelbare school ging kreeg je een onvoldoende indien je "gaat gaan" gebruikte. De leraar bij wie je deze onwijsheid uikraamde hoefde niet eens de leraar Nederlands te zijn. Zelfs al schreef je zulke blunder tijdens een examen -pakweg- aardrijkskunde, dan nog werden er punten voor afgetrokken. 

Deze professor slaagde erin om in een tijdspanne van enkele seconden twéémaal "gaat gaan" en eenmaal "als dan iets gebeurt... DIE" door haar strot te persen. Als dit het niveau is waarmee professoren aan een universiteit les geven, dan heb ik maar een slotzinnetje klaar. ARM VLAANDEREN !


Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl